Utassal együtt lopták el a kocsit a VIII. kerületi mesterbűnözők: hamar lekapcsolták a tízenéveseket

Pénzcentrum2023. május 1. 12:03

Könnyű prédának tűnt a járó motorral, egy üzlet előtt hagyott gépkocsi, azonban a tolvajok nem számítottak arra, hogy valaki ül a hátsó ülésen.

Könnyű prédának tűnt a járó motorral hagyott Mazda egy VIII. kerületi üzlet előtt, amikor azonban a tolvajok elhajtottak a lopott autóval, arra nem számítottak, hogy az autó hátsó ülésén egy utas is tartózkodik. A police.hu beszámolója szerint az eset április 5-én történt, a sértett úgy gondolta, hogy mivel barátja úgyis a kocsiban maradt, rajta hagyja a gyújtást, nem lehet baj ameddig beszalad a boltba.

Tévedett, ameddig távol volt, két tízenéves kifigyelte a járó motorral, látszólag egyedül hagyott autót, bepattantak és elindultak. A hátsó ülésen ülő férfi kérdőre vonta őket, közben a gépkocsi tulajdonosa is felhívta, hová tűnt, ekkor vált világossá, hogy utassal együtt lopták el a járművet. A tettesek felszólítás ellenére sem akarta megállni, ezért a férfi behúzta a kéziféket, így nekihajtottak egy parkoló autónak. Közben végig telefonkapcsolatban volt a tulajdonossal, akihez megérkeztek a rendőrök is.

Végül a tolvajok egy benzinkútnál megálltak, és kiugrottak a kocsiból, de nem jutottak messzire: a téfigyelő kamerán megtalálták, melyik házba futottak be. Végül egy padlásfeljárónál találták meg az elkövetőket, akik a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon beismerték tettüket. A 14 és a 15 éves fiút lopás vétségének elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség, szabadlábon védekeznek.

Címkék:
autó, Budapest, tolvaj, rendőrség, lopás, gépkocsi, autólopás, bűnözés, bűnözők, tolvajok,