Szomorú látlelet a magyar utakoról: na, ezért vagyunk mi a kátyúk országa

Pénzcentrum2023. május 1. 19:05

Csupán a magyar közúthálózat harmada nevezhető jó minőségűnek, több mint 40 százalék pedig kifejezetten rossz állapotban van. A közlekedéspszichológus szerint az autóst az billenti ki az egyensúlyából, ha olyan helyzettel találkozik, amivel hirtelen nem tud mit kezdeni, ilyen lehet például a rossz útszakasz.

Az országos közutak több mint 40 százalékának a burkolata minősül rossznak a Magyar Közút adatai szerint. Az egytől ötig terjedő skálán csupán a harmaduk éri el a jó minősítést - hangzott el az ATV Híradóban.

Zerkovitz Dávid közlekedéspszichológus szerint az autóst az billenti ki az egyensúlyából, ha olyan helyzettel találkozik, amivel hirtelen nem tud mit kezdeni. Így a vacak útminőség is hátráltató körülmény lehet.

A rossz utat nagyon nehezen toleráljuk, és nagyon sokat szidjuk, viszont a jó minőségű utat könnyű megszokni egyfelől, másfelől csábít arra, hogy gyorsabban közlekedjünk, tehát nem von el annyi figyelmet, és egy kicsit a versenyzőbb hajlamú járművezetőket csábítja arra, hogy nagyobb sebességtúllépéssel közlekedjenek

- magyarázta.

Címkék:
autó, baleset, magyarország, közút, kátyú, autóbaleset, kátyúveszély, magyar közút,