Ilyen traffipaxok lepik el Budapest utcáit: mutatjuk a pontos helyszíneket

Pénzcentrum2023. április 12. 18:16

Számos budapesti kerület a járműforgalom valamilyen lassításán dolgozik a saját területén a balesetek csökkentése és mérséklése érdekében – derül ki a Vezess cikkéből. Négy fő módszerben hisznek a kerületek: traffipax, Trafibox, sebességkorlátozás táblával és fizikai lassító útelemek. Az önkormányzatok most nyilatkoztak arról, hogy mely utcákba terveznek Trafiboxokat kihelyezni.

„Önkormányzatunk hét helyszínen telepít fix sebességmérő készülékeket saját forrásból a BRFK-val együttműködve” – közölte Gyülvészi András, a II. kerületi polgármesteri hivatal közösségi kapcsolatok igazgatója a lappal. Önkormányzata már elindította a traffipaxok beszerzését, „előreláthatólag június elején” tudják telepíteni a készülékeket.

Ezekben az utcákban lesznek új sebességmérők a II. kerületben:

  • Árpádfejedelem útja 12.
  • Hidegkúti út 128.
  • Kapy út 40.
  • Máriaremetei út 132.
  • Nagykovácsi út 4.
  • Törökvész út 31.
  • Zöldlomb utca 24.

Sok budapesti kerület a Fővárosi Önkormányzat javaslataival összhangban, de akár azt megelőzve dolgozik hasonló megoldásokon a saját területén a lap szerint. A közel hasonló méretű, de eltérő adottságokkal rendelkező 18. kerületben szintén új sebességmérő jelenik meg hamarosan a Gyömrői úton, közölte Kőrös Péter alpolgármester, aki szerint ennél azonban lényegesen többre lenne szükség.

A kerületi rendőrkapitányság állományában egy darab mozgó traffipax van, viszont több, mint 300 kilométer úthálózat. Ehhez megítélésünk szerint lényegesen több mérőeszközre és állományra lenne szükség

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- mondta el, hozzátéve, hogy vizsgálják a Trafiboxok telepítésének lehetőségét.

Az I. kerületben pedig már folynak az egyeztetések a kerületi rendőrkapitánysággal és a Fővárosi Önkormányzattal a sebességmérő telepítésekről. "A beruházás képviselő-testületi döntés előkészítését igényli, mivel egy-egy Trafibox telepítése 10 milliós nagyságrend, miközben a bírság nem önkormányzati bevétel” – közölte a Budavári Önkormányzat. A kerületben egyelőre a részletek kidolgozása zajlik, a Trafiboxok „pontos száma és a helyszíneik hamarosan kijelölésre kerülnek”.

Címkék:
közlekedés, autó, önkormányzat, Budapest, gyorshajtás, utca, traffipax, kerület, fix,