Gyökeres átalakulás jön Budapesten: készülhetnek az autósok, ez kemény lesz

Pénzcentrum2023. március 24. 18:47

A városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Budapesten.

Sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely elmondta: lassan befejeződik a 3-as metró felújítása, és szeretnék kihasználni az átépítés nyújtotta „történelmi” lehetőséget, ezért a kerületekkel, szakmai szervezetekkel egyeztetve kidolgozták az érintett városrészek fejlesztésének koncepcióját - ennek pedig nemsokára neki is akarnak kezdeni. Elmondta, hogy a fejlesztéseket európai uniós forrásból 2030-ig szeretnék megvalósítani. Szerinte a fejlesztés része, hogy az érintett utakon új gyalogátkelőket alakítanak ki, mert „nem lehet az aluljárókba száműzni az embereket” - számolt be a tervekről az RTL Híradó is.

Karácsony Gergely elmondta, hogy a tervek között a következő főbb pontok szerepelnek:

  • ott, ahol lehet, kerékpársávvá alakítják a buszsávokat, így a Váci úton kifelé a Dózsa György útig, az Üllői úton pedig a Kálvin tér és a Népliget között is ez történne
  • A tervek között szerepel, hogy ahol lehet, a dízelbuszokat trolibusszal váltják ki, a 9-es buszt Kőbánya-városközpontig meghosszabbított 72-es trolibusz váltaná ki. 
  • Szándékuk a zöldterületek növelése is a fővárosban, ennek részeként újul meg a Városháza park.

Emellett elmondta: a tervek között az is szerepel, hogy lebontsák a főváros egyik ikonikus, ám mára kissé rossz állapotú felüljáróját a Nyugati téren.

címlapi kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
felújítás, főváros, uniós támogatás, belváros, főpolgármester, nyugati, nyugati pályaudvar felújítás,