Itt a hibalista: emiatt romlik el a legtöbb autós járgánya, egyből nem indul tőle az autó

Pénzcentrum2023. március 23. 08:32

Az esetek felében ugyanazon alkatrész miatt nem indulnak az autók, ez pedig nem más, mint az akkumulátor - írja a hvg.

A német autóklub, az ADAC összefoglalta a tavalyi év mentési statisztikáit, amely szerint nem kevesebb mint 3,4 millió alkalommal nyújtottak segítséget az autósoknak. Az adatokból kiderült, hogy évek óta az akkumulátor, ami miatt a legtöbbször hívják a segélyszolgálatot, tavaly például az esetek 43,2 százalékánál ez az alkatrész volt a ludas.

A gyakori bosszúságot okozó egységek közé tartozik még a sok mindent magában foglaló motorvezérlés, amelybe a statisztika szerint itt beletartozik a befecskendező rendszer, a gyújtás vagy az üzemanyag-ellátás hibái, amelyek 23,8 százalékot tettek ki. A harmadik helyen áll egy szintén részben elektromos fődarab, az önindító, illetve a generátor hibáiból eredő problémahalmaz, ami 10,4 százalékot tettek ki 2022-ben.

A hibalistát az akkumulátor vezeti az elektromos autóknál is, a problémák feléért az ezekben szintén megtalálható 12 voltos akkumulátorok a felelősek az ADAC statisztikái szerint. Ehhez képest viszont az elektromos autók nagyfeszültségű rendszerei, mint a villanymotor vagy a töltéstechnika sokkal ritkábban romlanak el a német autóklub adatai szerint.

Címkék:
autó, akkumulátor, aksi, alkatrész, adac, meghibásodás,