Térképen az új, fix traffipaxok: errefelé már keményen büntetnek, mindenki figyeljen

Pénzcentrum2023. március 14. 09:55

A közelmúltban számos traffibox tűnt fel az utak mellett. A rendőrség által kihelyezett sebességmérő eszközök helyét most egy új térképen ellenőrizhetjük le.

Közel száz darab traffiboxot telepítenek országszerte, és ezeknek az új sebességmérőknek a helyét most már egy térképen is le tudjuk ellenőrizni. A térképből való kigörgetés esetén láthatóvá válik, hogy hol vannak az új ezközök - hívja del a figyelmet a Vezess.hu.

Az oldalnak az ORFK korábban elárulta, hogy a trafiboxok az önkormányzatok pénzéből állnak fel országszerte, és olyan dobozok, amelyekbe el tudják helyezni a 160 darab ARH CAM-S1 típusú traffipaxukat. Habár ez nem volt korábban köztudott, ezek rendelkeznek automata mérési üzemmóddal, amelynek használata esetén nem szükséges a folyamatos kezelői felügyelet. Vagyis csak a készülék Trafiboxba helyezéséhez és üzembe állításához kell rendőr, utána magától méri a sebességet, készíti a fotókat és rögzíti a gyorshajtásokat.

Az útfelület fölé állványra rögzített fix sebességmérő készülékeket egy fémkalitkákba lehet belepattintani, hogy tetten érje a gyorshajtókat. A rendőrség elmondása szerint nem mindig van készülék a dobozokban, cserélgetik őket.

Címkék:
közlekedés, autó, rendőrség, bírság, büntetés, gyorshajtás, traffipax, véda rendszer,