Hatalmas dugókra számíthatnak a budapestiek: teljesen átalakul a közlekedési rend fővárosban

Pénzcentrum2023. március 3. 08:32

Megváltozik a forgalom Budapest egyik legforgalmasabb kereszteződésénél, az Üllői út és a Könyves Kálmán körút találkozásánál. Az intézkedés a Világgazdaság szerint körülbelül 15 ezer autóst érinthet, de nem csak ők fognak a dugóban rostokolni.

Ma, azaz március 3-án este 8 órakor kezdődik meg a Népligeti felüljárón a forgalomterelés kiépítése. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy holnaptól a hídon kifelé menő forgalom két sávon, míg a befelé menő forgalom egy sávon fog majd haladni.

Bár a változás ideiglenes, se még négy hónapon keresztül velünk fog maradni a tervek szerint. Ez pedig tömegek napi rutinjában fog majd változást hozni, hiszen ez Budapest egyik legforgalmasabb útszakasza. A becslések szerint a felüljáró napi forgalma hozzávetőlegesen 15 ezer jármű irányonként. Azaz egy nap leforgása alatt a hídon mintegy 30 ezer jármű halad át.

Az is pontosan tudható, hogy a haladást a városközpont felé fogják korlátozni, egészen pontosan a külső sávot fogják lezárni körülbelül 200 méter hosszab, a Pénzverde előtt. Azonban azt még nem lehet tudni, hogy emiatt hogyan rendeződik át a közlekedés, mindenesetre valószínű, hogy az Üllői úton észak fele haladó forgalom egy része a felüljáró helyett a Könyves Kálmán körúton fog közlekedni.

Címkék:
Budapest, dugó, forgalomkorlátozás, forgalom, jármű, gigadugó,