Újabb részletek láttak napvilágot a vasárnapi horrorgázolásról: egy bolt kamerája mindent rögzített

Blikk2023. február 20. 11:17

Minden részletet rögzítő kamerafelvétel készült a Harminckettesek terén arról a brutális balesetről, amelyik vasárnap hajnalban a 4-6-os villamos megállójában történt - adta hírül a Blikk. Amint arról lapunk is beszámolt, vasárnap hajnalban a Harminckettesek tere 1. szám előtt a villamosmegállóba sodródott egy autó, ami halálra gázolt egy 23 éves nőt. Két másik villamosra váró fiatalember élete centiken múlott, a sodródó autó mögöttük vágódott fel a járdaszigetre, de nekik sikerült elugraniuk.

A tragédia hajnali 2 óra előtt történt a Nagykörúton, a Harminckettesek terén lévő villamosmegállóban. A rendőrség közleménye szerint egy 41 éves, olasz állampolgárságú vezető eddig tisztázatlan okokból felhajtott a járdaszigeten lévő megállóba, ahol a lány is várakozott. A rendőrség szerint az alkoholteszt pozitív volt, tehát a férfi ittasan vezette a járművet. Az autója nagyjából 4-5 métert bontott le a megállóból, ami után az úttest jobb oldalán álló fának vágódott. A sofőr sértetlenül szállt ki a volán mögül.

A tragédiától pár lépésre lévő dohánybolt tulajdonosa a Blikknek megmutatta azt a videófelvételt, amelyet az üzlet bejárata felett lévő biztonsági kamera rögzített.

"Tisztán látszik minden részlet, a megálló épp a kamera előtt van. A felvételeket átadtam a rendőrségnek, ám a médiának nem adom ki. Azt gondolom, jól látszik, milyen tempóval érkezett a gázoló, szerintem ez is fontos bizonyíték lehet majd ellene" - mondta a fiatalember, miközben elindította a felvételt. Ezen látszott a megálló, és a balról érkező autók. Először egy jármű halad el, majd feltűnik a mögötte mintegy száz méterre lévő gázoló lámpája. Senki nem zavarta, a fénycsóva szinte vakított, szitáló mozgásából látszott, hogy a kocsi nagy sebességgel közeledett.

A megálló mellé érve a sofőr valamiért balra kormányozta az autót, amely fékezés nélkül, tompa szögben felcsapódott a csőkorlátnak és a megálló üvegfalának, majd egyből visszapattan és kihajt a képből. Jól látszik, hogy szétrobban az üvegfal, a megálló fémoszlopával együtt egy testet is telibe talált az autó eleje - írja a lap.

Címkék:
villamos, autó, baleset, Budapest, rendőrség, vasárnap,