Itt tartunk: Cristiano Ronaldo szülőföldjén is jóval olcsóbb tankolni, mint Magyarországon

Szánthó Péter2023. január 10. 13:30

A Portugáliához tartozó turistaparadicsomban, Madeirán is sokkal olcsóbb tankolni, mint Magyarországon. A szigetekről olvasónktól kaptunk helyzetjelentést. Mint kiderült, a gázolaj 120 forinttal olcsóbb Cristiano Ronaldo szülőföldjén, mint itthon lesz a szerdai árváltozás után.

Mostanra gyakorlatilag minden környező országban jóval olcsóbb tankolni, mint Magyarországon, sőt még a Kanári-szigeteken is! A Pénzcentrum most újabb egzotikus üzemanyagárakat kapott, ezúttal Cristiano Ronaldo szülőföldjéről, Madeiráról.

A Portugáliához tartozó szigetcsoporton nyaraló (azaz telelő) olvasónk lőtt egy képet az egyik helyi kút totemoszlopáról. Mint leolvasható:

  • a dízel 1,482 euróba kerül literenként, ami átváltva kb. 590 forint,
  • a prémium dízelért 1,552 eurót kérnek, ami nagyjából 618 forintnak felel meg,
  • a 95-ös benzin 1,572 euró, azaz 626 forint,
  • a 98-as benzin pedig 1,772 euróba kerül, ami átszámolva 706 forint per liter.

A magyarországi benzinkutakon szerdán nagyobb áresés lesz: a benzin ára bruttó 12 forinttal kerül majd kevesebbe, míg a gázolajért bruttó 10 forinttal fizet alacsonyabb árat egy benzinkút. Így pedig az átlagárak a következők lesznek a hét közepétől:

  • 95-ös benzin: 646 Ft/liter
  • Gázolaj: 710 Ft/liter 

Azaz Madeirán a benzin 20 forinttal olcsóbb, mint itthon lesz majd, a gázolaj pedig 120 forinttal kerül kevesebbe ott, és még a prémium is 92 forinttal kevesebbe kerül, mint Magyarországon a sima dízel.

Címkék:
autó, benzin, benzinkút, dízel, gázolaj, benzinár, portugália, benzinkutak,