Nagy változás élesedhet Magyarországon: ez minden autóst érintene

Pénzcentrum2023. január 4. 08:44

Bár csak nem rég változott Magyarországon a rendszámtörvény, a jelek szerint újabb módosításokat kénytelen eszközölni az Építési és Közlekedési Minisztérium – számolt be a Telex.

Megvizsgálta az Építési és Közlekedési Minisztérium azokat a német szabályokat, amik meggátolják a náci utalásokat tartalmazó, egyedi rendszámtáblák terjedését. Ezek alapján a szabályok alapján pedig módosítani fogják a rendszámtábla törvényt a tervek szerint.

A Telex még tavaly írt egy SSI-488 rendszámú autóról, aminek az új rendszáma HH-HH-888 lett. Ezek a karakterek pedig egyértelműen a náci Németországra utalnak, de a rendszám gazdája is eldicsekedett vele Facebook oldalán, ahol az SS jelmondatát (Hűség a becsületem 88/14) írta ki büszkén.

Bár Németországban és Ausztriában egyaránt tilos 1947-óta az SS szimbólumrendszeréhez szorosan köthető jelmondat használata, hazánkban a tiltás már nem vonatkozik a szlogenekre. A Lázár János vezette minisztérium ennek ellenére azt tervezi, hogy betilt minden olyan rendszámot, ami a náci diktatúrára utalhat.

A cikkben hivatkozott rendszámtáblák – már ha ismerjük azok szimbolikáját – kétséget kizáróan tömegeket sérthetnek. A hivatkozott, a jelenlegi gyakorlatot szabályozó jogszabályok bár tiltják a közrend vagy közerkölcs megsértését a rendszámtáblák esetében, de nem számoltak a totalitárius diktatúrák »ünneplőinek« kódrendszerével és a furcsa szimbólumaival. Részben éppen öntől, illetve a Telextől is értesültünk arról, hogy a témában Németország sokszorosan érintett, ahol ugyanakkor ennek szabályozását is megoldották. Amennyiben Németországban ezt a kérdést valóban megnyugtatóan tudták kezelni, és azok a jogi megoldások itthon is alkalmazhatóak, úgy német mintára pontosítani fogjuk a szabályokat

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– írták a Telex megkeresésére.

Címkék:
németország, szabályozás, szabályok, német, minisztérium, rendszámtábla, jogszabályok,