Hivatalos piaci üzemanyag árak: benzin árak, gázolaj ára a benzinárstop eltörlése után Magyarországon

Pénzcentrum2022. december 6. 23:05

Hetedikétől nem változik sem a gázolaj, sem a benzin piaci ára, így pedig a legutóbbi közlések szerint a 95-ös benzin 617 forint lesz literenként átlagosan, a gázolaj pedig átlagban 699 forint. Ez jó támpont lehet az árstop eltörlése után, de a kutak árai eltérhetnek.

Milliónyian találgatják, hogy a benzinárstop eltörlése után mennyiért is lehet majd tankolni a hazai kutakon. A holtankoljak.hu legutóbbi jelentése szerint hetedikétől, azaz szerdától a piaci árak benzin és gázolaj esetében várhatóan nem változnak, miután a beszerzési árakban nem történt árváltozás.

Így az alábbiak szerint alakunak a benzin árak, illetve a gázolaj ára a benzinárstop eltörlése után a hazai töltőállomásokon:

  • 95-ös benzin: 617 Ft/liter
  • Gázolaj (dízel): 699 Ft/liter.

Fontos megjegyezni, hogy ezek átlagárak. Mivel az egyes kutak árkézése változó, így úgyhogy a lakosság újra nézegetheti a totemoszlopokat, mert jelentős eltérések lehetnek üzemanyag árak tekintetében Magyarországon.

Noha az ellátás biztonsága érdekében eltörölték az ársapkát, a kutakon nem áll majd helyre egyik napról a másikra a helyzet, a következő 1-2 hétben még bőven lehetnek kutak, ahol nem lesz elegendő üzemanyag. A töltőállomásoknak, legyen az a Mol vagy magánkút, már a nemzetközi piacról kell majd vásárolniuk, és ez időbe telhet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A rendelkezésre álló készletek fényében így a következő időszakban az átlagosnál is komolyabb eltérések lehetnek a benzin árak, és a gázolaj ára tekintetében. Az autósoknak ezért most nagyon körültekintően kell tankolniuk, ugyanis egy

literenként 50 forintos eltérés is 2500 forint pluszt jelenthet egy telitank (50 literrel számolva) esetén.

Címkék:
benzin, benzinkút, dízel, árak, gázolaj, benzinár, üzemanyagár, gázolaj árváltozás, 95 benzin, 95-ös benzin, árstop, benzinárstop, üzemanyaghiány,