Hírek jöttek a százhalombattai finomítóból: eddig tarthat a benzinkáosz Magyarországon

Pénzcentrum2022. december 6. 12:20

Friss bejelentést tett a Mol a százhalombattai finomítójának ügyében. Az elmúlt napokban uralkodó káosz a benzinkutakon elindította fogyasztók nem racionális reakcióját, ami miatt több helyen elfogyott az üzemanyag. Most azonban friss bejelentést tett a vállalat.

A Mol a Budapesti Értéktőzsde oldalán közölte, hogy végrehajtották a Dunai Finomító tervezett leállítását 2022 október első felében. Az újraindítás közben kiderült, hogy a Mild Hydrocrack – Hydrogen Desulphurisation (MHCK-HDS) üzemben és más üzemekben is további karbantartásra van szükség.

Ezen karbantartási munkák befejezése után megtörtént az MHCK-HDS üzem újraindítása, ennek eredményeként a Mol megkezdte a kőolajfeldolgozás szintjének fokozatos növelését - írta a Portfolio. A maximális kapacitás elérése várhatóan néhány hetet vesz igénybe, közölték. A Mol közleménye szerint a piac teljes ellátása nem lehetséges az import volumenek szintjének növelése nélkül a jelenlegi környezetben.

Tegnapi közleményében a Mol azt írta, hogy napi 24 órában dolgoznak a Dunai Finomító karbantartásán, a terveinknek megfelelően haladnak az újraindításhoz szükséges munkákkal, hogy a jelenlegi 50-55%-os kapacitásról mielőbb visszatérjenek a teljes kapacitásra.

A vállalat emellett leszögezte a minap, hogy töltőállomásai továbbra is nyitva tartanak, a tartálykocsik pedig folyamatosan úton vannak.

Címkék:
benzin, benzinkút, üzemanyag, mol, benzinár, benzinárstop, ársapka,