Trükköznek a magyar rendőrök: furcsa kis szerkezetekkel mérik a sebességet, te sem úszod meg

Pénzcentrum2022. november 2. 09:01

Az autósok csak a Trafiboxokat fogják látni, de azt nem, hogy van-e benne bármi, ami éppen mérné is a sebességüket. A legtöbben viszont így is lassítanak, amivel a célt máris elérték az egyenruhások.

Újdonsággal találkozhatnak a magyar autósok, egyelőre Nagykanizsán, Debrecenben és Nyergesújfaluban: a földből kiálló, úgynevezett Trafiboxokat telepítettek a rendőrök az utak mellé, amivel azt szeretnék elérni, hogy csökkentsék sebességüket az arra járó autósok - írja cikkében a vezess.hu. Ez félig sikerült is eddig, mert a dobozt meglátva az autósok jelentékeny része lelassít.

Van azonban egy trükk a dologban, mégpedig az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a Trafiboxnak elnevezett kis szerkezet valóban tartalmaz-e sebességmérésre alkalmas technikai felszerelést. Mivel az autóból nem látszik, hogy a dobozban épp van-e bármi, előfordulhat, hogy csak egy teljesen üres doboz miatt fékeznek az autósok, ezzel azonban a rendőrök máris elérték, amit akartak: csökken az átlagsebesség, megfontoltabban közlekednek az autósok, vagyis az adott úzszakaszon biztonságosabbá válik a közlekedés.

Címkék:
közlekedés, rendőrség, magyar, sebesség, sebességmérés, sebességkorlátozás, autósok, rendőrök, közlekedésbiztonság, sebességtúllépés, trafipax,