Egyre nagyobb a hiány Magyarországon: napról napra több benzinkút fogy ki

Pénzcentrum2022. augusztus 31. 21:02

A schwechati finomító leállása és a Duna alacsony vízszintje miatt az OMV nem tud elegendő üzemanyagot behozni a saját kúthálózata ellátására, a Mol pedig nem tud többet szállítani számára. A Mol nemrég csökkentette a kisbenzinkutaknak szállított mennyiséget. A Mol szerint „van elegendő üzemanyag Magyarországon – számolt be a HVG.

Egyre többször tapasztalja az OMV a cég helyi töltőállomásainak lefogyását, miután az elmúlt időszakban több autósnak sem sikerült tankolnia. A cég magyarázata szerint ők az egyetlen olyan töltőállomás-hálózat hazánkban, amely normál körülmények között Ausztriából biztosítani tudja az üzemanyag-ellátás nagy részét.

Azonban jelenleg a schwechati finomító leállása miatt az Hungária Kft. a szabadpiacról piaci áron, vagy a Moltól tudja biztosítani az üzemanyag-ellátást.

A Mol nem tudja növelni a szállítási mennyiséget az OMV felé, miközben az OMV Hungária Kft. forgalma jelentősen megnőtt az árplafon bevezetése óta

– árulta el az OMV a HVG-nek. A helyzetet pedig tovább súlyosbítja, hogy a helyi igények kielégítése elsősorban dunai szállítással oldható meg, ám a folyó alacsony vízállása miatt a hajók maximum félsúllyal tudnak közlekedni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azonban nem csak az OMV-nél vannak ellátási gondok: a Mol ugyanis nemrég tájékoztatta a független kisbenzinkutakat, hogy a megrendelt mennység 50 százalékáról 35 százalékra csökkenti a kiszállított üzemanyagmennyiséget.

A Mol hálózatában jelenleg nincs készlethiány, ennek ellenére mindenkit arra kérnek, hogy csak annyit tankoljon, amennyi üzemanyagra az utazáshoz valóban szüksége van.

Címkék:
cég, benzin, üzemanyag, mol, omv, hiány, folyó, áruhiány, omv kutak,