Leült a kormány a benzinkutasokkal: elmaradhat a nagy hétvégi zárvatartás?

Pénzcentrum2022. augusztus 16. 14:16

A Független Benzinkutak Szövetsége a mai napon megbeszélést folytatott az Agrárminisztériummal Nobilisz Márton kereskedelempolitikáért felelős államtitkárral 10 órakor. A megbeszélés során ígéretet kapott az FBSZ, hogy a támogatási kérelmek befogadása a héten megtörténik, és a kifizetések a jövő héten megkezdődnek.

A Független Benzinkutak Szövetsége kiemelte, hogy "hálásak, amiért a kormány meghallotta a segélyhívásukat". Mint közölték, büszkék arra, hogy a MOL NyRt. az első hat hónapban történelme során a legnagyobb nyereségét érte el, örülnek annak, hogy a magyar állam a megnövekedett üzemanyag felhasználás miatt rekord adóbevételt realizált.

Ugyanakkor szeretnénk megemlíteni, hogy a kis- és közepes családi vállalkozások az üzemanyag kiskereskedelem területén itthon végveszélybe kerültek, megélhetésük, tulajdonuk sincs biztonságban

- emelték ki közleményükben. Ezért a mai napra délután 15 órára közgyűlést hívtak össze, hogy az államtitkárral folytatott megbeszélésüket megvitassák, és álláspontjukat kialakíthassák.

Egyben kezdeményezzük a MOL NyRt. ügyvezetésével a kapcsolatfelvételt a vidék jobb üzemanyag ellátása érdekében

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- emelte ki a Független Benzinkutak Szövetsége.

A kisbenzinkutak a múlt héten jelentették be, hogy a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-20-án az üzemanyagkiszolgálást szüneteltetni kényszerülnek. Arról nem tudni, hogy a találkozó után változik-e ez az álláspont, amint a szövetség tájékoztat bennünket az ügyben, közöljük.

Címkék:
benzin, üzemanyag, mol, benzinár, üzemanyagár, benzinkutak, üzemanyagárak, benzinárstop, független benzinkutak szövetsége,