Újabb parkolási szigor Budapesten: rengeteg helyen bővül a fizetős zóna

Pénzcentrum2022. június 3. 09:44

Több lépcsőben bővíti a fizetős parkolási zónákat Újbuda önkormányzata, így az Infoparknál, és Kelenföldön sem lehet majd ingyen megállni.

Több lépcsőben bővíti idén a fizetős parkolási zónák méretét Újbuda önkormányzata. Júliustól az Infopark Újbuda Önkormányzatának tulajdonában lévő útjain, a Magyar Tudósok körútján, a Feketeházy János utcában, a Hevesy György utcában és az Egyetemisták parkjában is fizetni kell majd a parkolásért.

Ebben a zónában munkanapokon 8-18 óráig fizetendő várakozási díj 175 forint óránként. A lakossági várakozási hozzájárulás az Infopark területén nem érvényes, időtartam korlátozás nélküli várakozásra lesz lehetőség.

2022 augusztusától lesz fizetős a Tas vezér utca – Villányi út – Balogh lejtő – Somlói út – Alsóhegy utca – Villányi út – Budaörsi út – Nagyszőlős utca – Ajnácskő utca – Hamzsabégi út -Bartók Béla út – Ulászló utca által határolt terület, kerületi fenntartású része (Somlói út kivételével). A fővárosi tulajdonú utak (Bocskai út, Karolina út, Nagyszőlős utca, Villányi út) várhatóan ősszel válnak díjkötelessé.

Itt munkanapokon 8-18 óráig fizetendő várakozási díj 265 forint. A maximális várakozási idő 4 óra. A lakossági várakozási engedéllyel rendelkezők ingyen parkolhatnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kelenföldön és Őrmezőn 2022 decemberétől az alábbi területeken kell fizetni: Etele tér – Vahot utca – Bártfai utca – Vahot utca – Tétényi út – Kocsis utca – Fehérvári út – Bikszádi utca – Hadak útja – Than Károly utca – Gyergyótölgyes utca – Somogyi út – Etele tér által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket.

Valamint a Neszmélyi út – Balatoni út – Boldizsár utca – Zelk Zoltán utca – Péterhegyi út által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket is fizetős lesz. Az övezetben munkanapokon 8-18 óráig fizetendő várakozási díj, amely 175 forint lesz. A helyi lakosoknak a parkolás ingyenes. Időkorlát nem lesz.

Címkék:
autó, önkormányzat, Budapest, parkolás, fizetős parkolás, parkolás budapest,