Lejár a moratórium: százezernyi autó áraszthatja el a vizsgahelyeket

Telex2022. május 24. 09:16

2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt, vagy lejáró műszaki vizsgák már csak június 30-ig érvényesek. A határidő közeledtével már most legalább másfélszer ennyi autó vizsgázik, és számuk folyamatosan emelkedik.

Hogy a négymillióból pontosan hány magyar rendszámú személyautó közlekedett lejárt műszakival az utóbbi években, arról nincs adat, egyes becslések szerint sok százezres nagyságrendű autót érinthet a moratórium. Vagyis ennyi közlekedik érvényes vizsga nélkül a most lejáró könnyítés miatt.

Összesen mintegy ezernégyszáz olyan vizsgaállomás működik az országban, amelyek ilyen ellenőrzéseket végeznek, és egy budapesti vizsgabázis vezetője szerint egy hónappal a vizsgamoratórium lejárta előtt már jelentősen nő az érdeklődés - számol be a Telex.

Június 30. után tehát bárkit megbüntethet a rendőr, aki nem újíttatja meg a vizsgát, és így használja autóját.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
autó, műszaki vizsga, június, személyautók, személyautó, moratórium,