"Ne nálunk tankoljatok!" - kegyelemért könyörög a kis vidéki benzinkút

Pénzcentrum/Portfolio2022. február 17. 09:32

A benzinárstop miatt egy kis kút már arra kéri az embereket, hogy ne tankoljanak náluk hatósági áras üzemanyagot, mert minden egyes literrel rengeteg pénzt buknak. Mint írják, a 95-ös benzint 482 forintért szerzik be, a gázolaj literjét pedig 492 forintért, de mindkettőt maximum 480-ért adhatják.

Aki nem tudja elképzelni, milyen helyzetbe kerültek a hazai benzinkutak a benzinárstop meghosszabbításával, annak érdemes megnéznie annak a kis, Tolna megyei benzinkútnak a posztját, akik most arra kérik az embereket, hogy lehetőség szerint ne náluk tankoljanak a 480 forinton ármaximált benzinből és gázolajból.

Egy táblázatot is mellékeltek a bejegyzéshez, amit a Portfolio szúrt ki, amely szerint jelenleg a 95-ös benzint 482 forintért szerzik be, a gázolaj literjét pedig 492 forintért, így a hatósági ár mellett -2, illetve -12 forint a literenkénti „nyereségük”.

A G7-nek pedig a Concordia-Trans Kft. ügyvezetője beszélt arról, hogy a pénteki áremelés után bezárják a hét töltőállomásukat. A portál szerint a nem nagy hálózatokhoz tartozó, úgynevezett fehér kutaknál tömeges bezárás jöhet, mert holnaptól már a benzin nagykerára is a hatósági ár felett lesz.

Orbán Viktor a hétvégi évértékelőjén jelentette be, hogy újabb három hónappal meghosszabbodik az árstop, ugyanolyan formában, ahogyan november óta volt.

Címkék:
benzin, benzinkút, gázolaj, áremelés, kiskereskedelem, benzinár, benzinkutak, gázolaj árváltozás, 95-ös benzin, hatósági ár,