Simán lehetne 480-nál olcsóbb a benzin: de a kutak most szedik vissza a kiesett bevételt

Pénzcentrum2021. december 9. 08:27

Visszájára fordulni látszik a november 15-én bevezetett hatósági üzemanyagár hatása: mostmár hiába lenne akár 10-15 forinttal is olcsóbban tankolni, a kutak többsége nem viszi le az árakat a maximumról. Ugyanis a korábbi, magasabb árak mellett hatalmas bevételkiesést okozott a hatósági ár, ezt szedhetik most vissza.

A múlt héten nagyot csökkentek a nagykereskedelmi árak: a benziné 18, a gázolajé 14 forinttal - sőt, a héten tovább zuhannak az árak, a benzin 15, a dízel pedig 10 forinttal lehet olcsóbb a nagykerben. Ez már akár a kutak kiskereskedelmi árain is megjelenhetne, a 24.hu szerint a főváros körül már pár helyen 470 forint alatt is lehet tankolni.

Ám a legtöbb kút ragaszkodik a november közepén beveztetett, 480 forintos ármaximumhoz. Ennek oka vélhetően az, amiről lapunk is írt korábban: az ársapka bevezetése a korábbi, magasabb árak mellett jókora bevételkiesést okozott a kutaknak, ám most fordult a kocka. Hiába lett olcsóbb az üzemanyag a nagykerben, a kutak az ármaximumon tartják a literenkénti tarifákat, így pedig visszaszedik a kiesett pénzt.

Címkék:
benzin, benzinkút, üzemanyag, gázolaj, benzinár, hatósági ár,