Újfajta használtautós csalás terjed Magyarországon is: nehogy bedőlj, rengeteg pénzt bukhatsz

Pénzcentrum2021. november 25. 09:04

Kifejezetten a kelet-európaiakat célozzák meg azok a csalók, akik kamu hirdetésekkel akarnak pénzt kicsalni az áldozatoktól. Arra játszanak, hogy nem mindenki tesz feljelentést, vállalva a jogi procedúrát a külföldi hatóságokkal, inkább lenyeli a kárt.

Újfajta használtautós csalás terjed Magyarországon: régóta működő, neves kereskedések nevében adnak fel kamu hirdetéseket a legnagyobb német használtautós oldalakon.

A Totalcar szerint a telefonos érdeklődésre csak egy üzenet érkezik ami azt írja, ha a vevő elutal ehy számlaszámra 100-300 euró foglalót, akkor félreteszik neki az autót. Mivel az összeg nem túl magas, sokan utalnak is, csakhogy "biztosan" övék legyen a kiszemelt autó. Aztán a gyanútlan áldozatok azzal szembesülnek, hogy az utalást követően eltűnik a hirdetés - sokan azt gondolják biztosan azért, mert ők lefoglalózták.

Ilyenkor azonban már késő, a neves kereskedőnél hiába érdeklődnek az áldozatok, hiszen náluk nem is volt olyan autó, amire foglalót utalnak. A csalók arra játszanak, hogy ennyi pénzért nem mindenki tesz feljelentést, vállalva a jogi procedúrát a külföldi hatóságokkal, inkább lenyeli a kárt.

Ez a csalási forma kifejezetten a kelet-európaiakat célozza, akik remélik, hogy megtalálták a nagy üzletet. A tanulság a portákl szerint, hogy látatlanban semmilyen összeget nem érdemes utalni, akármennyire is csábító az ajánlat.  

Címkék:
autó, csalás, csalók, hirdetés, használtautó, használtautó-piac, foglaló,