Na, ezt semmiképp ne csináld, ha lerobban a kocsid: sokkoló videó az M0-ásról

Pénzcentrum2021. október 11. 16:31

Komoly veszélybe sodorta magát vasárnap éjjel két bajba jutott autós az M0-s autóúton: ahelyett, hogy a műszaki hibás járművükből kiszállva a korlát mögül hívtak volna segítséget, a belső forgalmi sávban próbálták megállítani a közlekedőket. Sokszor épphogy ki tudták kerülni őket.

Sokkoló videót közölt a Magyar Közút: vasárnap éjfél előtt nem sokkal egy furgon műszaki hiba miatt lehúzódott az M0-s autóút leállósávjára Csömör térségében. A benne ülők kiszálltak, bekapcsolták a vészvillogót és próbáltak segítséget kérni.

Ez azonban majdnem tragédiával végződött, ugyanis a láthatósági mellényt lóbálva, a külső forgalmi sávba besétálva próbálták megállítani a közlekedőket. A felvételeken látszik, sokszor csak éppenhogy ki tudták kerülni őket.

A helyszínen senki nem állt meg segíteni, a bajba jutottak fel is dühödtek emiatt. A cég diszpécsere, miután észlelte az esetet, rögtön értesítette a rendőrséget és az útellenőröket is, akik rövid időn belül a helyszínre értek. Végül el kellett vontatni a járművet, mert ott nem volt javítható.

A Magyar Közút felhívja a figyelmet arra, hogy  ilyen esetekben a szalagkorláton túl érdemes várakozni, ha pedig segítséget kell kérnünk, akkor inkább tárcsázzuk a 112-es segélyhívó számot, hívjunk autómentőt vagy jelentsük az esetet az adott mérnökségnek. Amennyiben pedig van rá lehetőségünk, akkor próbáljunk meg segíteni a bajba jutott autós társainkon.

Címkék:
autó, videó, autópálya, 112, segítség, m0-s, magyar közút,