Kihalnak a mobil traffipaxok? Ezért nem használja őket mostanság a rendőrség

Pénzcentrum2021. augusztus 5. 14:25

A június 21. és július 4. közötti időszakban a fixen telepített eszközök segítségével 10958 büntetést szabtak ki, míg a mobilok használatával egyet sem - közölte a rendőrség egy adatigénylésre válaszul. Ugyanakkor cáfolták, hogy időszakosan, vagy végleg szakítanak a mobil sebességméréssel. Hozzátették, büntetés helyett inkább a prevencióra teszik a hangsúlyt.

A rendőrség a közúti közlekedési intézkedések során is a büntetés helyett a prevenciót helyezi előtérbe, tekintettel arra, hogy a fő cél a jogsértések kockázatának lehetséges csökkentése - írta a 444 kérdésére az ORFK.

A portál azt követően kereste meg a rendőrséget, hogy Hadházy Ákos parlamenti képviselő közérdekű adatigényléssel fordult az ORFK-hoz, miután olyan információkat kapott, hogy hogy idén nyáron teljesen megszűntek a mobil traffipaxos sebességellenőrzések az országban. A politikus kérdése az volt, hogy június 21. és július 4. között hány gyorshajtást rögzítettek a rendőrség sebességmérő eszközei az országban összesen és ezen nyomán hány büntetést osztottak ki.

A vizsgált időszakban a fixen telepített eszközök segítségével 10958 büntetést szabtak ki, míg a mobilok használatával egyet sem, miközben a 365 fix traffipaxra 189 darab mobil készülék jut - derült ki a válaszból.

A portálnak a hatóságok megerősítették, hogy Hadházy jól értelmezte a válaszukat, ám szerintük ez nem jelenti azt, hogy örökre, vagy tartósan letettek volna a mobil sebességmérésről. Leszögezték, hogy a fő cél ma már nem a büntetés, hanem a megelőzés

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem jelenthető ki általánosságban, hogy a mobil sebességmérő készülékek igénybevételének csökkenésére, vagy tendenciaszerű alkalmazására kell számítani a jövőben, ugyanis azokat mindig az aktuális helyzethez mérten használjuk

- közölték, illetve azt is cáfolták, hogy probléma lenne a mobil sebességmérők hitelesítésével.

Címkék:
rendőrség, büntetés, gyorshajtás, traffipax, orfk,