Hiába akad a rendszer, a határidő marad: már érkeznek a bírságok az autósoknak

Telex2021. május 20. 09:03

Komoly pénzeket fizethet, akinek nem sikerül időre elintézni a megvásárolt gépkocsija átírását: ugyanakkor a kormányabakok igen leterheltek, így simán lehet, hogy valaki csak augusztusra kap időpontot.

Eléggé lelassult a megvásárolt autók átírásának folyamata a kormányablakoknál a járvány miatt bevezetett előzetes időpontfoglalásokkal. Sok esetben a vásárlás után 30 nappal sem sikerül elvégezni a feladatot, ami több tízezer forintos pótdíjhoz vezethet. Ugyanis ha nincs meg időre az átírás, akkor a biztosító a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást felmondja, az új megkötéséig pedig visszamenőleg, a vásárlástól számított időpontig pótdíjazást számláznak ki - hívta fel a figyelmet a Telex.

A portál egyik olvasója 36 ezer forintot volt kénytelen fizetni, mert nem tudta 30 napon belül lebonyolítani az átírást - ugyanis egy kormányablakban sem volt időpont. Nem hagyta annyiban, utánajárt a dolognak, és kiderült, hogy

A portál megnézte azt is, most mikorra lehetne bejutni egy-egy kormányablakba. Kiderült, hogy bizonyos helyeken már csak augusztusra van időpont.

Címkék:
biztosítás, autó, kormányablak, biztosító, autóvásárlás, átírás,