Itt a friss toplista: nagyon fogynak ezek az autók most Magyarországon

Pénzcentrum2021. február 1. 11:01

A három évvel ezelőtti szintre tolta vissza a magyar autópiacot a koronavírus-járvány: majdnem darabra pontosan ugyanannyi autó állt forgalomba idén januárban, mint 2018 első hónapjában. A márkák toplistáját a Suzuki vezeti, ami tavaly januárhoz képest 354 százalékot tudott növekedni. A legnépszerűbb modellek között a két sláger-Suzuki közé egy Fiat férkőzött be.

A kilábalást illetően 2021-ben sem tört meg a tavalyi trend a magyarautópiacon: a Datahouse januárra vonatkozó jeletése szerint az első hónapban 8867 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, ami mindössze 27 darabbal kevesebb, mint 2018-ban volt (a lenti csárton azért sem látszik a 2021-es szám, mert gyakorlatilag ugyanott van,mint a sárgával jelölt 2018-as). Az már tavaly is látható volt, hogy az áprilisi és májusi teljes K.O. után a forgalomba helyezési volumen szép lassan visszakapaszkodott a 2018-as szint fölé: szeptemberben még a 2019-es számokat is sikerült felülmúlni, azóta pedig - egészen januárig - minden hónapban siekrült felülmúlni a 2018-as számokat.

Loading...

A többi év adatait nézve azonban még mindig elég nagy a lemaradás: 2019 januárjához képest 8,7 százalékkal kevesebb személyautó állt forgalomba Magyarországon, tavaly januárhoz viszonyítva pedig 12,3 százalékos a lemaradás.

Autót vennél, de szűkös a keret? Nézz körül a Pénzcentrum autóhitel kalkulátorában!

Suzuki, Ford, Dacia a dobogón

A márkák forgalomba helyezési versenyét januárban a Suzuki nyerte 1473 forgalomba helyezéssel, ami 2020 első hónapjához képest

354 százalékos növekedést jelent, abban a hónapban csak 324 új Suzukit helyeztek forgalomba.

A második helyen a Ford áll, ami épphogy becsúszott 1000 fölé (1016 db.), a dobogó harmadik fokára pedig a Dacia léphetett fel 739 forgalomba helyezéssel, de a negyedik helyezett Fiat sem sokkal maradt le (701 db.).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Loading...

Modellek tekintetébe nem jött össze a Suzuki első és második helye: a legkelendőbb januárban a Vitara volt 653 darabbal, a második helyre a Fiat 500-as ért oda 631 forgalomba helyezett modellel, így pedig a Suzuki SX4 S-Cross csak bronzérmes lett az 556 forgalomba állított autóval.

Loading...

A nagycsaládos támogatással megvehető autók is előkelő helyen állnak a listán, a Ford Tourneoból 371 állt forgalomba januárban, amivel az ötödik, a Dacia Lodgy pedig a 10. helyre fért oda 161 darabbal.

Címkék:
vásárlás, autó, toplista, autóhitel, autópiac, személygépkocsi, újautó, datahouse, forgalomba helyezés, nagycsaládos, suzuki vitara, carinfo, nagycsaládos autó, suzuki magyarország,