Rossz hír minden autósnak: ismét drágulni fog a kötelező biztosítás

Pénzcentrum2020. november 3. 10:15

Bár idén kevesebb baleset volt, mint tavaly, jelentősen emelkedhet a KGFB, részben azért, mert a jegybank megtiltotta, hogy a biztosítók pótdíjat hajtsanak be a baleset-okozóktól. Könnyen lehet így, hogy minden autósnak megdrágítják a kötelezőt, bár a pontos árak csak januárban derülnek ki.

Jelentősen növekedhet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) összege januártól, ez derül ki az RTL Híradó riportja szerint a tíz évnél idősebb autók tulajdonosainak kiküldött ajánlatokból. Németh Péter, a CLB biztosítási alkusz vezetője a csatornának azt mondta:

Az elmúlt hét-nyolc évben stabil húsz százalékos áremelkedést láttak, ez folytatódik idén is.

Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője szerint a drágulást okozhatja a szervíz- és alkatrészdíjak emelkedése és mennyi a kárkifizetési arány. Az Autóklub javaslatára emellett a Magyar Nemzeti Bank megtiltotta a biztosítóknak, hogy a bonus-malus fokozat rontásán túl pótdíjat hajtsanak be a károkozókon. Ez azonban okozhatja azt is, hogy mindenkinek drágulni fog a kötelező. A pontos árak januárban, a biztosítóváltások megtörténte után derülnek ki.

Címkék:
biztosítás, autó, KGFB, baleset, gépkocsi, gépjármű, magyar autóklub, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, magyar biztosítók szövetsége, clb,