Feltűnt? Cseh feliratú tescós kiszállító autók járják a várost: vajon miért?

Pénzcentrum2020. szeptember 26. 10:00

Aki nyitott szemmel járja Budapest utcáit, annak egy nagyon különös jelenség tűnt fel az elmúlt napokban.

Több olvasónk is jelezte, hogy mostanában külföldi feliratos kiszállító autó hozza neki rendelését a Tescóból, egyikük egy képet is mellékelt, melyet a VI. kerületben készített: 

Kíváncsiak voltunk, mit lehet az oka, ezért megkerestük az áruházlánc sajtóosztályát, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

Valóban lehet találkozni cseh matricával, felirattal ellátott kiszállítási autókkal. Ennek oka, hogy az optimális és gyors kiszolgálás érdekében a cseh flottából érkezett néhány autó, hogy még rugalmasabban tudjunk igazodni a vásárlói igényekhez. A gépjárművek a magyar rendszámukat már megkapták, átmatricázásuk, magyar felirattal történő ellátásuk pedig hamarosan megtörténik.

Hát kocsira lesz szükség...

A napokban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Tesco kötelezettségvállalását, mely alapján fejleszti, valamint a teljes országra kiterjeszti a kiszállítással kapcsolatos szolgáltatásait. A Versenyhivatal azért folytatott eljárást a Tesco-Global Áruházak Zrt.-vel szemben, mert a vállalkozás nem tette egyértelművé, hogy honlapja valójában nem webáruház, hanem online bevásárlás szolgáltatást nyújt. A kettő között lényeges különbség van, az üzletlánc ugyanis nem tudott garanciát vállalni az általa kínált termékek kiszállítására. Erre azonban elmulasztotta megfelelően felhívni a figyelmet, miközben a rendelések igen jelentős arányában fordult elő legalább egy helyettesített vagy hiányzó termék, mellyel a fogyasztó csak átvételkor szembesült.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nézz kürül a Pénzcentrum Személyi Kölcsön kalkulátorában, ahol kiválaszthatod a számodra legkedvezőbb ajánlatot.

A GVH az eljárás során elfogadta a Tesco önkéntes, 407 millió forint értékű kötelezettségvállalását a versenyprobléma feloldására. A cég ugyanis olyan Magyarországon egyedi szolgáltatás-bővülést jelentő vállalásokat tett, amelyek különösen hasznosak a jelenlegi járványügyi helyzetben, elsősorban a vidéki fogyasztók számára.

Kötelezettségvállalása alapján a boltlánc - 3000 terméket tartalmazó kínálattal, melynek jelentős része tartós élelmiszer - a jövőben valódi (futárszolgálatos) webáruházat fog üzemeltetni, előbb az eddigi szolgáltatásával le nem fedett területen (vagyis elsősorban vidéken), majd a teljes országra kiterjedően.

Címkék:
vásárlás, autó, Tesco, kiszállítás, cseh pénz,