Magyar autókat is érint a világméretű visszahívás: ezek a kocsik gyulladhatnak ki

Pénzcentrum2020. február 18. 14:35

Magyarországi Mercedeseket is érint a Daimler legújabb visszahívása: egyes E-osztályos és CLS-modellek akár ki is gyulladhatnak egy hiba miatt, amit most tárt fel a német közlekedési hatóság. Világszerte majdnem 300 ezer autót érint a visszahívás. A magyarországi Mercedes-Benz a Pénzcentrum kérdésére azt írta, két lépcsőben értesítik az érintett ügyfeleket a visszahívásról,

Világszerte visszahívási akciót hirdetett a Daimler miután kiderült, hogy nagyjából 300 ezer darab dízelmotoros Mercedes CLS és E-osztály akár ki is gyulladhat egy hiba miatt. A Pénzcentrum ennek kapcsán megkereste a magyarországi Mercedes-Benz képviseletet, akik megerősítették, hogy

a visszahívás Magyarországon forgalomban lévő gépjárműveket is érint.

Mint írták, a szóban forgó Mercedes-Benz tulajdonosok tájékoztatása folyamatban van, az ügyfelek két lépcsőben fognak tájékoztatást kapni a visszahívás részleteiről. Hozzátették, az autótulajdonosok továbbra is közlekedhetnek a kocsikkal, és csak a kétlépcsős folyamat után kell a Mercedes-Benz szervízpartnerhez fordulniuk.

Arról egyelőre nincs információ, hogy hány járművet érint Magyarországon a Daimler visszahívása, de amint kiderül, frissítjük a cikket.

Ezeket a modelleket hívják vissza

A német közlekedési hatóság tárta fel a problémát, a visszahívás a 213, 238 és 257 sorozatot érinti az "OM642", "OM654" és "OM656" kódú motorokkal - ezeket 2015. július és 2019. október között gyártották. A visszahívás oka a megnövekedett tűzveszély, a lángok az elektronikai rendszer hibája miatt csaphatnak fel, ha esetleg nedvesség kerül a rendszerbe.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Koert Groeneveld, a Daimler azt mondta, hogy a hiba kijavítása nagyjából egy órát vesz igénybe a szervizekben.

A világszerte érintett több mint 298 ezer járműből nagyjából 105 ezer Németországban került forgalomba, de ahogy láthatjuk, hazánkba is jutott a szállítmányból. Akinek tehát ilyen Mercedese van, az számíthat a gyártó megkeresésére.

Címkék:
utazás, autó, dízel, tűz, visszahívás, diesel, daimler, mercedes, tűzvész, dízelmotor,