A helyszínen tiltják el a vezetéstől a magyar autósokat: egyetlen hiba is elég

Pénzcentrum2019. május 16. 09:33

Csaknem gyalogost gázolt el az a gépjármű, amelynek vezetője nem állt meg egy szikszói gyalogos-átkelőhely előtt. Az Encsi Rendőrkapitányság első fokú határozatában még aznap eltiltotta a sofőrt a járművezetéstől - írja a Police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint egy  személygépkocsi vezetője 2019. május 14-én 10 óra 26 perckor Szikszón, a Kassai és a Balassi út kereszteződésében nem biztosított elsőbbséget egy, az áthaladást már megkezdő gyalogos számára. 

A hatóság - a még aznap meghozott - első fokú határozatában a sofőrt két hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és pénzbírsággal sújtotta.

A történtek kapcsán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében. 

Ezen felül ráadásul az is kiderült, hogy BAZ megyében május 14-17 között a Zebra terv elnevezésű, baleset-megelőzési országos kampány keretén belül valamennyi városban a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők.

Címkék:
utazás, autó, rendőrség, penzcentrum, zebra,