Bemutatták: ezekre az autókra jár az állami ingyenpénz

Pénzcentrum2019. április 29. 12:31

Rengeteg nagycsaládos volt kíváncsi hétvégén a 2,5 millió forintos támogatással megvásárolható, legalább 7 üléses autókat bemutató rendezvényre. Összesen 13 márka képviseltette magát a Vasúttörténeti Park területén - a Pénzcentrum is kilátogatott az eseményre.

A kormányfő februárban hozta nyilvánosságra 7 pontos családpolitikai akciótervét, melynek egyik eleme, hogy elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja: a legalább 3 gyermekes családoknak 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak. A támogatás mértéke az autó árának legfeljebb 50 százalékát teheti ki, és ezt nem utólag térítik vissza, hanem már ennyivel kevesebbet kell eleve kifizetni.

A bejelentést követően egyből felélénkült a magyar autópiac, a Portfolio azonnal összeszedte az autóvásárláson gondolkodó, ingyenmilliókra pályázó nagycsaládosok lehetőségeit egy folyamatosan bővülő listában.

Autósimogató

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete pedig szombaton és vasárnap 7+üléses Hétvége elnevezésű rendezvénye keretében mutatta be 13 autómárka hét- vagy többszemélyes családi autóját a Vasúttörténeti Parkban.

Címkék:
otthon, autó, kiállítás, nagycsaládosok, családtámogatás, akcióterv,