Ezeket az autókat lopják most Magyarországon: itt a lista

Pénzcentrum2019. március 28. 16:01

Meglepő módon a régi autókat lopják leginkább Magyarországon, de veszélyeztetettek a BMW-k is. A Volkswageneket is gyakran lopják, de a Fordok és az Opelek is "keresettek" a bűnözők körében.

Minden korábbinál részletesebb járműlopásos toplistákat készített a Vezess a rendőrségtől kikért legfrissebb adatok alapján - írják közleményükben. A negatív lajstromokból többek között kiderül, hogyan alakult az autólopások száma 2018-ban hazánkban, melyek a legveszélyeztetettebb autómárkák, de azt is megtudhatjuk, milyen típusokból tulajdonítanak el a legtöbbet a tolvajok.

Jó hír az autótulajdonosoknak, hogy 2018-ban jelentősen csökkent az autólopások száma Magyarországon, ám a Vezess által közzétett friss járműlopásos toplistákat megvizsgálva rengeteg érdekességet találhatunk. A rendőrségtől kikért adatokból kiderül, hogy Volkswagenből, Fordból és Opelből lopják a legtöbbet, a népautók közül kevésbé veszélyeztetettek a Suzukik.

Loading...

Meglepő lehet, hogy népszerűek a bűnözők között az egykori KGST-s járművek, amelyekre szó szerint vadásznak a tolvajok: Ladákat, Trabantokat, valamint Simsonokat és Csepeleket is eltulajdonítanak. Talán nem is gondolnánk, de tény: az összes, hazánkban futó járműmárkát nézve mind a négy gyártó autói és motorjai a lopott márkák toplistájának első harmadában szerepelnek.

A legolcsóbb autóhitelek megtalálásához keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát! <<< KATT

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Vezess elkészítette a különféle márkák veszélyeztetettségi sorrendjét is, amely megmutatja, hogy egy-egy személyautóból az utakon futó mennyiséghez képest mennyi tűnik el. Meglepő, de ma Magyarországon a legveszélyeztetettebbek képzeletbeli dobogóján a Trabant, a BMW és a Lada áll. Az elemzésből az is kiderül, hogy mely autómárkákat nem lopják, illetve, hogy a motorkerékpárok tekintetében a legnagyobb számban a Yamahákat, a Simsonokat és a Hondákat viszik a bűnözők.

Címkék:
utazás, autó, rablás, tolvaj, autólopás, rendőr,