Súlyos milliókért árulják a diktátor luxusautóját: a kutyának sem kell

Pénzcentrum2019. február 3. 14:50

Több mint 9 millió forintnak megfelelő euróért árulja a román adóhivatal Ceausescu egykori terepjáróját, de egyelőre senki nem vette meg. Pedig egy veterán autó nem rossz befektetés, pláne ha hírhedt tulajdonosa volt korábban.

Az egykori román diktátor, Nicolae Ceausescu állítólag senkinek sem adta át a kormányt, rajta kívül senki sem vezethette ezt a járgányt. A kizárólag saját használatra készült gépkocsi az elnök halála óta egy lepusztult csűrben várja új gazdáját - számolt be a Bors.

A ma már veterán autónak számító Aro Specialt egy üzletembertől koboztak el és most 29 ezer euróért adná el a román adóhivatal. 

Ez több mint 9 millió forint.

A terepjáróba bőrülések vannak és nyitható a teteje. 1977-es évjáratú, szürke, 2500 köbcentiméteres és összesen 72 453 kilométert tett meg. A hírek szerint ugyan bíztak a gyors sikerben, de egyelőre senki nem vette meg, sőt még érdeklődő sem nagyon akadt.

Befektetésnek sem rossz?

Manapság nehéz olyan megtakarítást választani, ami rövid, vagy középtávon is busás haszonnal kecsegtet. Az oldtimer gépkocsik, különösen az alacsony sorozatszámban gyártott versenyautók viszont remek befektetési lehetőséget rejtenek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az elmúlt 10 évnek a veterán luxusautók voltak a legkiemelkedőbb befektetési formái 282 százalékos növekedéssel. Ehhez képest a numizmatikai érmék piaca 182, a boroké 147, az ékszereké 125 százalékos növekedést könyvelhetett el tíz év alatt, míg az antik bútorok és a kínai kerámiák vesztettek is az értékükből - írta korábban a Portfolio.

Címkék:
autó, befektetés, megtakarítás, luxusautó,