Rengeteg magyart átvernek: ne dőlj be a kamu oldalaknak!

hvg.hu2018. július 18. 09:02

Az általában álhíreket és életbölcsességeket kínáló Facebook oldalakon, ha már elég sokan követik őket, nagy eséllyel megjelennek a nyereményjátékok is. Rendszerint értékes vagyontárgyakat ajánlanak fel, úgy, hogy szinte semmit nem kell tenni cserébe, legfeljebb megosztani a bejegyzést. Ne dőljünk be nekik, mert átverés - olvasható a HVG cikkében.

Újra autót lehet nyerni a Nem csak a húszéveseké a világ című Facebook-oldalon, sőt, nem is egyet, mindjárt kettőt. Cserébe csak lájkolni kell az oldalt. Két nap alatt 100 ezer magyar dőlt be. De nem ez az egyetlen, napi szinten tucatjával jelennek meg a nyereményjátékok a közösségi oldalakon, ám nagy részük nem valódi, azaz egészen biztosan nem fognak autót kisorsolni, de mást sem. Kerüljük ki őket, hiszen nem csinálnak mást, mint rajongótábort gyűjtenek.

  • Mindig nézzük meg, ki hirdet. Jelen esetben ennek az 50 ezres oldalnak egészen biztosan nem telik kettő, de még egy új autóra sem.
  • Olvassuk el a játékszabályzatot. Ha itt rákattintunk a részletes leírásra, akkor egy reklámoktól hemzsegő oldalon találjuk magunkat, ahol a szövegben semmiféle konkrétumot nincs. Ordít róla, hogy kamu.
  • Nézzük meg közelebbről a hirdetőt, mit árul el magáról. Egy valódi oldal, mely valódi nyereményjátékot hirdet, minden részletet megad magáról: webcím, telefonszám, telephely, egyéb csatornákat: Twittert, Instagramot.
Címkék:
otthon, autó, nyeremény, facebook, átverés, nyereményjáték, kamu,