Érik a gigadugó az M1-esen: itt titkos út az országhatár felé

Pénzcentrum2018. március 14. 15:10

Óriási torlódás van az M1-esen, miután több helyen is megkezdték az útfelület kátyúmentesítését. Mutatjuk, hogy kerülheted el, hogy az agyadra menjen az álldogálás és a csigatempóban való cammogás.

Hegyeshalom felé Bicske és Tatabánya között három hosszabb szakaszon terelik át a belső sávra a járműveket a 39-es, a 46-os és 56-os km-nél, míg Budapest felé Tatabánya és Bicske között a 42-es km-nél szűkítik egy sávra a pályát burkolatjavítás miatt. Napközben mindkét irányban folyamatos a lassulás a szakaszon

- írja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Útinformon, ahol azt is hozzáteszik, hogy aki akar, az kerülhet az 1-es főúton, de ott is nagy a forgalom, tehát ez sem tűnik megfelelő alternatívának.

Cikkünk megjelenésekor a Google Maps-en így nézett ki az említette szakasz:

A Google adatai szerint a bicskei lehajtótól a tatabányai turulszoborig a körülbelül 23 km-es utat több mint egy óra alatt lehet megtenni, ezért kerestünk egy alternatív megoldás, ami részben elkerüli az egyes utat is. Ez így néz ki:

Bicskénél kell lehajtani az M1-esről, majd Óbarok, Nagyegyháza és Szárliget érintésével haladni tovább. Ekkor visszacsatlakozunk az 1-es főútra, amelyről viszont csak Tatabányát majdnem elhagyva, a Turulmadár emlékmű után csatlakozunk vissza az autópályára. Ez az út körülbelül 25 perc, így jelentősen lerövidítjük a menetidőnket.

Borítókép forrása: Google
Címkék:
utazás, közlekedés, autó, dugó, forgalom, sztráda, m1 balesetek ma,