Rossz hírünk van: újabb óriási területen kell fizetnünk a parkolásért

Napi.hu2017. április 29. 14:25

A zuglói önkormányzat által kiírt tender nyomán hamarosan fizetni kell a parkolásért a XIV. kerület eddig ingyenes részein. A változás a Városliget környékét és az Örs vezér tere melletti területeket érinti.


Gyakran parkoltál eddig a Városliget környéki ingyenes helyeken? Rossz hírünk van. A zuglói önkormányzat a sikeres tendert követően már alá is írta a szerződéseket a kerület egyes részeinek fizetőssé tételéről - írja a Napi.hu. A szerződésből kiderül, hogy összesen 204 automatát helyeznek ki két területre. A nagyobb - az 56-osok terét is magába foglaló zónába - 174 automata kerül, míg az Örs vezér teréhez 30-at telepítenek. A díj a tervek szerint 175 forint lesz.

A változások tehát a Városliget környékét, azaz a Vágány utca, a Francia út, a Kerepesi út és a Dózsa György út által határolt területet érintik (beleértve az 56-osok terét), továbbá az Örs vezér terétől északra jön létre fizetős zóna. Az éles üzem a szerződéskötést követő 90. napon indul, azaz a nyár közepére már fizetősek lesznek ezek a zuglói területek. A döntés egyik oka az, hogy Budapesten egyre több helyen kell fizetni a parkolásért, és a még ingyenes zónákban állandó gondot okoz, hogy a lakók nem tudnak parkolni a saját kocsijukkal otthonuk közelében.

Címkék:
vásárlás, autó, parkolás, penzcentrum, parkolójegy,