Jön a szigor: átírhatják a KRESZ-t Magyarországon

Pénzcentrum/InfoRádió2017. március 28. 19:00

Érdemes lenne szigorúbban korlátozni a sebességet lakott területen Violeta Bulc Európai Unió közlekedésért felelős biztosa szerint.

"Az Európai Unió tagállamainak meg kell vizsgálniuk annak a lehetőségnek a bevezetését, hogy a városi területeken 30 km/h-ban korlátozzák a sebességet "- mondta Violeta Bulc közlekedésért felelős biztos a Die Welt-nek adott interjújában. A biztos szerint ezzel az intézkedéssel hatásosan csökkenteni lehetne a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek számát - szemlézi a cikket a Világgazdaság.

Minden nap hetven ember veszíti életét az európai utakon, naponta ötszáz gyermek érintett"

- hangsúlyozta a biztosasszony. Violeta Bulc szerint az uniós tagállamok közlekedésért felelős miniszterei előtt fel is veti majd a témát a ma kezdődő globális közlekedésbiztonsági konferencián Máltán. Ugyanakkor kiemelte, hogy ez a döntés tagállami hatáskörbe tartozik, Brüsszelnek ebben a kérdésben nincs döntési joga. Ám nem tartotta kizártnak, hogy a gyártókat és forgalmazókat köteleznék olyan technológia beépítésére az újonnan értékesített gépjárművekbe, amely megakadályozná, hogy a gépjármű átléphesse a kötelező sebességhatárt.

Loading...
Címkék:
utazás, közlekedés, autó, város, sebesség, sebességkorlátozás,