Kiderült, milyen autókat vesznek a magyar családok

Pénzcentrum2017. január 24. 11:34

Tavaly is sokan vettek autót, idén azonban több százezer kocsi találhat gazdára. Az új autók nem túl népszerűek, és ha lehet, inkább a hazai papírokkal rendelkező autót vennénk. Persze sokan a külföldi import autót választják, ők viszont inkább BMW-t vagy Volkswagent részesítik előnyben.


Milyen autókat vesznek a magyarok?

Míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vett autót, addig idén ez várhatóan 14 százalék nőhet, vagyis akár több százezer autó is gazdára találhat. Elsősorban az idősebb autók lehetnek népszerűek, tízből négyen 5 és 10 év közötti autót vennének, és a magyarok harmada a 10 és 15 év közötti gépjárműt választaná, a többiek pedig szinte kivétel nélkül az 5 évnél fiatalabb autókat részesítik előnyben. Az autók értékét tekintve elsősorban fél és 1 millió forint közötti (35 százalék) vagy az 1 és 3 millió forint közötti összeget (25 százalék) szánnak a vásárlásra. A magyarok mindössze 13 százaléka szeretne új autót venni, a legtöbben inkább a használt kocsit választják.

Magyar vagy külföldi import?

Az itthon vásárolt autók között a Suzuki és az Opel szerepelnek az első helyen, de a Volkswagen, a Ford és a Renault is töretlenül népszerűek. A túlnyomó többség (87 százalék) számára egyébként nem lényeges, hogy külföldről hoz be autót vagy hazai járművet vásárol, azonban ha lehetséges, akkor inkább hazai magánszemélytől vennénk használt autót.

A Datahouse adatai alapján egyébként a külföldről behozott autók között a

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • A 3-as BMW,
  • A VW Passat és
  • VW Golf voltak a legnépszerűbbek.

Egyre többen vesznek fel hitelt

A szabályozások kordában tartják a bankokat és ezért nem látható ugrásszerű növekedés

 - mondta Holló Bence, a Cofidis ügyvezetője. Ennek ellenére megfigyelhet, hogy egyre több hitelt vesznek fel a magyarok. A kölcsönökhöz is máshogy állnak a magyarok, megfordult a trend: amíg korábban inkább elutasították a hitelfelvételt, addig mostanra pozitívan állnak a kölcsönökhöz.

Az autóhitelezés terén is bővülés várható, ezért új termékkel rukkol elő a Cofidis. Kisebb összegű gépkocsikra is adhatnak hitelt az autókereskedőn keresztül, ennél nem lesz szükség fedezetként felajánlani az autót. Ez leginkább abban különbözik a személyi kölcsöntől, hogy a pénzintézet a kerekedőnek utalja a pénzt.

Loading...

Címkék:
hitel, utazás, autó, autóvásárlás,