Hoppá: nagyon pörög az autóbérlés

Pénzcentrum2016. augusztus 8. 15:05

A magyarok körében már most 12 százalékkal nőtt az autóbérlések száma a nyári foglalások és előjegyzések alapján a tavalyi év azonos időszakához képest. A leggyakrabban Olaszországban és Spanyolországban van szükségünk bérautóra - derült ki egy online bérautó-foglaló oldal nyári foglalási statisztikáiból.

Idén 10 százalékkal többet költünk autóbérlésre nyaraláskor, mint tavaly. A legkelendőbb hónapok a június és a július voltak - a magyarok többsége ilyenkorra időzíti a vakációhoz szükséges autóbérlést. Az eddigi nyári foglalások és előjegyzések alapján már most 12 százalékkal bővült a magyarok körében a bérautó-foglalások száma - írja közleményében az autokolcsonzes.hu.

A leggyakrabban a gazdaságos, négyajtós, dízelmotoros gépjárműveket keressük.

Jellemzően a férfiak intézik az autóbérléssel kapcsolatos feladatokat, akiknél a praktikum és a gazdaságosság a legfontosabb szempont, főleg, ha családi nyaralásról van szó

- tette hozzá Árok Bianka, a portál kommunikációs vezetője.

Hopp és kopp

A szomszédos európai országokhoz viszonyítva is előkelő helyen állunk a nyári autóbérlési statisztikák szerint, mivel a régióban Magyarországról érkezik a harmadik legtöbb foglalás. Az autókölcsönzések számosságát tekintve csak az osztrákok és a lengyelek előznek meg minket, viszont ha az autóbérlésre fordított költségeket nézzük, akkor már más a helyzet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Az osztrákok, a csehek és a szlovákok is jóval többet költenek nálunk, de még a szlovének és a lengyelek is megelőznek minket.

Még mindig szívesen választjuk úti célként a katalán vidéket, a leggyakrabban Málagában, Barcelonában és Milánóban vesszük át, a körutazáshoz szükséges bérautót. A top 5 listában van még Lisszabon és Szicília egyik legnépszerűbb városa, Catania is. Spanyolország és Olaszország mellett az amerikai autóbérlés a leggyakoribb nyáron is.

Autóbérlés szempontjából top 5 ország a magyarok körében, sorrendben:

  • Olaszország
  • Spanyolország
  • Amerikai Egyesült Államok
  • Egyesült Királyság
  • Németország

Címkék:
utazás, autó, olaszország, spanyolország,