Csúnya tömegbaleset az M5-ös, teljes útzár az M7-es autópályán

Pénzcentrum/MTI2016. május 14. 14:01

Teljes szélességében lezárták az M7-es autópályát Becsehely közelében szombat délelőtt, miután összeütközött egy nyerges vontató és egy személygépkocsi. Az M5-ös autópály a Pest megyei szakaszán pedig hét személyautó ütközött össze szombat kora délután.

Friss! A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon délután közölte: a rendőrök délután befejezték a helyszínelést, a forgalom ismét megindulhatott mindkét irányba a Becsehely és Eszteregnye közötti szakaszon.

Teljes szélességében lezárták az M7-est

A baleset az autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 219-es kilométernél történt. Az első információk szerint a nyerges vontató vezetője könnyebben megsérült.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a Letenye irányába haladó kamion egyelőre ismeretlen okból átszakította a szalagkorlátot és a szembejövők oldalán összeütközött egy Budapest felé tartó személyautóval.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az autópályát mindkét irányban teljes szélességében lezárták Becsehely és Eszteregnye között, a rendőrség a forgalmat a 7-es főútra tereli.

Tömegkarambol az M5-ösön

Összeütközött hét személyautó szombat kora délután az M5-ös autópálya Pest megyei szakaszán, a Szeged felé vezető oldalon, a 35-ös kilométernél. A balesethez Dabasról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók és egy mentőhelikopter is leszállt a sztrádán.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Elsődleges információink szerint az eset során több ember megsérült, ezért őket a mentők ellátják. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére az autópálya érintett szakaszának Szeged felé vezető oldalán a forgalom csak a leállósávban, lassítva haladhat - írta a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Havaria Press szerint nyolc autó ütközött össze. Egy óra előtt nem sokkal Inárcs közelében három kocsi karambolozott, majd az összetört autókba szaladt bele még öt jármű. A roncsok felé vezető pálya mindkét sávját lefoglalják. 

Címkék:
utazás, autó, baleset, autópálya, karambol, m7, m5, m5 baleset,