A magyar autósokat is sorra büntetik: erre kell figyelni

Pénzcentrum2015. október 6. 10:01

A magyar autósokat sem kíméli az új bécsi parkolási rendszer - írja a Kisalföld.

A legfontosabb változás, hogy az úgynevezettrövidparkolási övezetetjelző táblát számos esetben csak a kerület határában állítják fel.

Bécsben túlnyomó többségében díjfizetés ellenében lehet közterületen parkolni. A parkolás során mindig figyelemmel kell lenni a jelzőtáblákra, melyek eligazítást nyújtanak, hogy az adott övezetben a parkolás tilos, kizárólag parkoló matricával/kártyával - azaz csak ott lakók részére - engedélyezett, vagy rövidparkolási zónába tartozik (Kurzparkzone) - mondta a lapnak Szilágyi Gergő, a bécsi Magyar Nagykövetség sajtótitkára.

A rövidparkolási övezetekben meghatározott időszakokban (munkanapokon, hétvégenként) és időtartamban (kerületenként változó, maximum 3 óra időtartamban) díjfizetés ellenében lehetséges csak a gépkocsival történő parkolás.

A rövidparkolási övezetet jelző táblát számos esetben csak a kerület határában állítják fel. Éppen ezért érdemes mindig előzetesen meggyőződni a díjfizetési kötelezettségről. A díjköteles parkolási övezetekre kiegészítésképpen kék felfestés hívhatja fel a figyelmet.

Címkék:
utazás, autó, parkolás, ausztria,