Újabb fejlemények: erre készülj, ha Görögországba indulsz

Pénzcentrum2015. június 29. 19:01

A görögországi feszült helyzet rengeteg magyar turistát érint, hiszen idén a legtöbben ide foglaltak maguknak nyaralást.

A helyzet kapcsán a Travelo megkérdezett egy Görögországra specializálódott hazai irodát, a Personal Tourst, milyennek látják pillanatnyilag a helyzetet. Fontos tudni, hogy a cég elsősorban szigetekre - Korfu, Kréta, Rodosz, Zakynthos, Kefalónia, Karpathos - utaztat, így beszámolójuk ezekre a helyekre igaz.

Görög partnereink, telepített idegenvezetőink és a több száz, Görögországban tartózkodó utasunk szerint az üdülőhelyeken a most zajló folyamatokból semmit sem érezni. Mindenhol, mindenki megkapja a beígért szolgáltatásokat, pánik nincs sehol, ugyanúgy zajlik az élet a kávézókban, éttermekben, boltokban, mint korábban. A szigeteken és az üdülőhelyeken nyugalom van, az üzletek tele vannak áruval, nincs üzemanyaghiány.

A szigeteken egyébként is sokkal jobban élnek az emberek, mint Görögország más szárazföldi részein. Görögország biztonságos, a pénzügyi válság semmiben nem érinti a turistákat. Továbbra is csak arra kell felhívni az utazni szándékozók figyelmét, hogy vigyenek magukkal annyi készpénzt, amennyire a nyaralás alatt szükségük lehet - mondja Bajai Ágnes, az utazási iroda társtulajdonosa és ügyvezetője.

Ez a helyzet most Krétán

Az alábbi sorokat a krétai GEA Travel tulajdonosa írta: mint ahogy azt mindannyian tudjuk, a sikertelen tárgyalásokat követően Görögország pénzügyi helyzete nehéz.

  • A bankok tőkekorlátozás alá kerültek tegnap délutántól. Ez azt jelenti, hogy az ATM-ből max. napi 60 eurót lehet kivenni.
  • Interneten keresztül minden banki műveletet korlátlanul lehet végezni, azaz lehet utalni, és mindenki megkapja az utalásokat.
  • A Görögországban kibocsájtott hitel- és betéti kártyák esetében szintén korlátozták a banktól kapható (feltölthető) pénz összegét.
  • Minden külföldön kibocsájtott hitel és betéti kártya korlátlanul használható, illetve azokra korlátlanul utalhatnak (feltölthetik) a bankok.
  • A gépkocsik üzemanyag-ellátásával semmilyen gond nincs. A kormány tájékoztatása szerint a készletek elegendőek.
Címkék:
utazás, autó, görögország, pánik, görög válság,