Ennyi az Ubernek meg a Wundercarnak

Pénzcentrum/Index.hu2015. június 27. 17:02

A napokban arról lehetett hallani, hogy az új taxisrendelet szerinti szigorú szabályozás 2018-tól lép majd életbe. Az Index azonban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól megtudta, az Ubernek és a Wundercarnak már egy hónap múlva is van félnivalója.

Korábban megírtuk, hogy a kormány elfogadta az új taxisrendeletet, amelynek egyes, elsősorban az autókra vonatkozó műszaki követelményei 2018. január elsejétől lépnek életbe, és amelyek "infokommunikációs eszközön megrendelt személyszállítási szolgáltatásokra" is, így például az Uberre is vonatkoznak majd. Ez így ebben a formában azt jelentette volna, hogy a fuvarmegosztó alkalmazások helyzete még két és fél évig nem változik, tehát nem lesznek betiltva, de legalizálva sem.

Az Index azonban nem sokkal a hír megjelenése után a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM) megtudta, hogy a rendeletnek csak egy része lép életbe 2018-tól, viszont a fuvarmegosztókra vonatkozóan már péntekhez képest egy hónap múlva életbe lép a rendelet. Az NFM kérdésükre azt is elárulta, hogy ez azt is jelenti, hogy

Uber vagy Wundercar alkalmazásokkal taxizni Budapesten ezentúl csak sárga autóval, és csak hatósági árszabással (450 forintos alapdíj és 280 forintos kilométerenkénti díj) lehet majd.

Címkék:
vállalkozás, autó, Budapest, taxi, uber, wundercar,