Autósok, figyelem: itt lesz ellenőrzés a hétvégén

Pénzcentrum/InfoRádió2015. május 29. 13:01

Fokozott közúti ellenőrzés lesz a hétvégén Pest megyében. A baleseti statisztikákat használva jelölik ki a sebességmérések helyét - írja az InfoRádió.

Május 29 - én pénteken 13 órától vasárnap éjfélig tart a fokozott ellenőrzés a Pest megyében, amelynek a célja, hogy a megye területén a halálos kimenetelű és a személyi sérüléssel járó baleseteket megelőzzék - mondja a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Beluzsárné Belicza Andrea szerint cél az is, hogy kiszűrjék az ittas vagy bódult állapotban vezető személyeket. A rendőrök azokat a szabályszegő járművezetőket is eljárás alá vonják, akik a közúti közlekedésére vonatkozó szabályokat megszegik, de a gyalogosokra és a kerékpárosokra is fokozottan figyelnek a rendőrök, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzését is végzik.

A szóvivő hozzátette: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságilletékességi területén a két és fél nap alatt bárhol lehet számítani az ellenőrzésekre, a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, a cél kifejezetten a jogsértő cselekmények megakadályozása illetve azok megelőzése - hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea.

Elmondta azt is, hogy az új sebességmérő eszközökkel folyamatosan dolgozik a rendőrség, a fokozott ellenőrzésen is számítani kell a megye útjain a sebesség ellenőrzésére, ezeknek is kifejezetten a megelőzés a célja. A baleseti gócpontokat figyelembe véve, a baleseti statisztikát elemezve kerül sor a sebességmérések helyének meghatározására.

Címkék:
ellenőrzés, utazás, autó, rendőrség, sebességmérés,