Így lophatnak meg az autópályán: visszatért a régi trükk

Pénzcentrum2015. május 12. 11:53

Ismét felbukkant a trükkös lopás a magyar autópályákon: mutatjuk, mire érdemes figyelni.

Régi trükköt vettek elő a trükkös tolvajok. A hétvégén egy hegyeshalmi parkolóban kiszúrták egy autó gumiját és a kerékcsere alatt észrevétlenül ellopták az utastérben őrizetlenül hagyott női táskát.

Ez volt a csapda

A békési házaspár svájci forgalmi rendszámú BMW gépkocsijával 2015. május 8-án este lépte át az osztrák-magyar határt. Hegyeshalomban, a határátkelőhely előtti parkolóban megálltak autópálya matricát vásárolni, majd Budapest felé indultak tovább. Néhány kilométer után a gépkocsi műszerfalán a lámpa jelezte, hogy az egyik kerékből elment a légnyomás. Az autó hátsó kereke teljesen lapos volt, azt feltehetően a parkolóban, késsel szúrták ki. A kerékcsere alatt a gépkocsi ajtaját a nyitva hagyták és az első ülésen lévő női táskát a trükkös tolvajok észrevétlenül elvitték.

A házaspár a lopást nem észlelte és a bűncselekménnyel összefüggő gyanús körülményt sem tapasztaltak. A feltételezett elkövetők személyére, illetve gépkocsijuk típusára a rendőröknek információt adni nem tudtak.

Az idegenforgalom szempontjából kiemelt főútvonalakon, autópályákon a trükkös lopásokat jellemzően külföldi elkövetők külföldiek ellen követik el. A trükkös tolvajok a kiszemelt áldozat autójának kerekét megszúrják, és amikor az megállásra kényszerül, a járműtől távolabb, a sötétben megállva, gyalogosan lopóznak a gépkocsihoz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A rendőrség azt tanácsolja, hogy

  • kiszálláskor az indítókulcsot vegyük ki a gyújtáskapcsolóból és az ajtókat zárjuk le.
  • az utastérben nem ajánlatos értéket hagyni, ha többen utazunk, valaki maradjon a kocsiban, illetve annak közvetlen közelében.
  • legyünk óvatosak az olyan hirtelen felbukkanó idegenekkel szemben, akik túlzottan segítőkésznek mutatkoznak.
  • az utazás során a pénzt és iratokat testközelben, a ruházat belső zsebében vagy a csomagtartóban célszerű tartani.

Címkék:
biztosítás, autó, lopás, autópálya,