Nagyon nem mindegy, milyen szervizbe visszük a kocsit

Világgazdaság2014. szeptember 15. 08:38

Az új autók forgalmának évek óta tartó csökkenése nem csupán a magyar járműállomány öregedését okozta, hanem kiélesedett a verseny a fehér- és a fekete szervizek között.

Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete ügyvezető a Világgazdaságnak elmondta, ahhoz, hogy minden szempontból biztonságosan lehessen közlekedni a bent ülők és a többi közlekedő veszélyeztetése nélkül, olyan szervizben kell javíttatni, ahol képzett szakemberek gyári javítási technológiával, diagnosztikai és beállító műszerekkel és frissített javítási szoftverrel dolgoznak.

A fogyasztóvédelmi szempontból is megfelelő műhely ugyanakkor gyári, vagy igazoltan egyenértékű alkatrészeket használ, számlát ad a munkáról és arra ezzel garanciát válla. Ebbe a körbe természetesen a legális, de független szervizek is bele tartoznak.

Le kell számolni azzal a tévhittel, hogy az illegális vagy olcsó szervizekben végzett javítás után az autó a korának és futásteljesítményének megfelelő állapotban van, illetve a közlekedésbiztonsági követelményeknek mindenben megfelel

 - mondta.

Címkék:
biztosítás, autó, szerviz,