Csodálkozhatnak a budapesti autósok: mi ez a furcsa szín az úton?

Pénzcentrum2014. július 11. 15:32

Rikító színűre festettek több buszsávot is Budapesten, ezzel is jelezve, hogy az útszakaszt kerékpárosok is használhatják.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az V. kerületi József Attila utcában és a Széchenyi István téren található, a kerékpárosok számára is használható buszsáv is új, figyelemfelhívó piros útburkolati jeleket kapott, hasonlóan a korábban az V. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úti és a XII. kerületi Alkotás utcai busz- és kerékpársáv burkolati jeleihez.


Tapasztalataik szerint a már megnyitott buszsávokban a biciklisek érdemben nem akadályozzák az autóbuszok közlekedését, és a járatok menetideje is tartható maradt. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a közös busz- és kerékpársávokat elsősorban a rutinosabb, gyorsabb bringások használják, másrészt a gyakran megálló autóbuszok és a biciklisek átlagsebessége között nincs nagy különbség.

A főváros területén ebben az évben már több mint 100 helyszínen cserélték a már sokkal távolabbról észlelhető sárga hátterűre a gyalogátkelőhely jelzőtábláit, illetve létesítettek színes, veszélyt jelző piktogramot az útburkolaton.

Címkék:
utazás, bkk, autó, kerékpár, gyalogátkelőhely,