Ezért lett drágább szinte mindenkinek a mobilparkolás

Pénzcentrum2014. július 10. 09:01

A többség számára emelkedett a mobilparkolás díja az új, központosított rendszer bevezetésével. Legrosszabbul a Vodafone ügyfelei jártak - íjra a Népszabadság.

Hiába ígértek olcsóbb mobilparkolást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szakemberei, a többségnek drágult a szolgáltatás díja. Ugyanis hiába kevesebb a most előírt 50 forintos kényelmi díj a korábbi 75-nél, de ezt csak akkor veheti igénybe az autós, ha a sokféle mobilfizetési módszer közül olyat választ, amelyben közvetlenül az állami cégtől veszi igénybe a szolgáltatást, vagy a Barion alkalmazását használja telefonján. Ezekben az esetekben egyébként csak az előre feltöltött egyenleg terhére lehet parkolni.

Habár az előre feltöltős parkolásra az EME Zrt. régi rendszerében is volt lehetőség, a tapasztalatok szerint már akkor sem szerették ezt a megoldást az autósok. Ennél sokkal népszerűbb az SMS-parkolás. És hiába használja ezt az autósok 90 százaléka, éppen ez drágult meg az új rendszer bevezetésével.

A legjobban a Telekom ügyfelei jártak, nekik 75 forintot kell fizetniük, a Telenor 99 forintot, míg a Vodafone 115 forintot számol fel kényelmi díjként.

Címkék:
autó, parkolás, mobilparkolás, drágulás,