Elveheti az állam a részeg autós kocsiját - (egyelőre?) nem Magyarországon

Pénzcentrum2014. június 20. 09:07

Dániában elsejétől elkobozzák a részeg sofőrök autóját, a befolyó pénz az államé lesz. A magyar belügyben állítják, itthon ilyen szigor nincs tervbe véve, de Pintér Sándornak tetszik az ötlet - írja Népszabadság.

Akinél 2,0 ezrelék feletti véralkoholszintet mérnek vezetés közben, annak az autóját állampolgárságtól függetlenül elkobozzák, majd aukcióra bocsátják, és az árverésből befolyó pénz a dán államkasszába kerül. A július elsejétől hatályos dán törvény értelmében azoknak az autóját is elkobozzák, akiknek a szervezetében a vezetőképességüket jelentősen befolyásoló mennyiségű drogot találnak az ellenőrzés alkalmával.

A Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság egyaránt azt közölte a lappal, hogy jelenleg efféle szigorításon nem dolgoznak. Forrásaik szerint azonban Pintér Sándor belügyminiszternek tetszik a megoldás. Ezt látszik alátámasztani, hogy a miniszteri meghallgatása előtt újságírókkal folytatott kötetlen beszélgetés közben, amikor a közlekedésbiztonságra terelődött a szó, többször is hivatkozott a dánok drasztikus megoldásaira.

 

Címkék:
ellenőrzés, autó, alkohol,