Ezért egyre drágábbak a használt autók

Pénzcentrum2014. február 12. 09:32

Mostantól vagyonszerzési illetéket kell fizetni a külföldön vásárolt használt autók forgalomba helyezésekor is. Eddig ugyanis csak a Magyarországon vásárolt használt autók után kellett fizetni az illetéket, emiatt pedig versenyhátrányban voltak a hazai használtautó kereskedők az importálókkal szemben - írja cikkében a Világgazdaság.

"Mindenképpen helyes lépés volt az Illetéktörvény módosítása, hiszen most már az előírások a piac minden szereplőjére egyaránt vonatkoznak" - vélekedett Frank György, a 35 értékesítési ponttal rendelkező Das Weltauto használtkocsi-hálózat márkavezetője.

"A baj csak az - emelte ki Frank György -, hogy amióta a padlón van az új autó értékesítés, egyre kevesebb fiatal használt kocsit akarnak új modellre cserélni, így alig van hazai utánpótlás a használtpiacon. A jó gépkocsik nagyon rövid idő alatt gazdára találnak, ugyanis a hazai érdeklődők mellett itt vannak a külföldi vevők is, akik típustól, mérettől, felszereltségtől függetlenül viszik határon túlra a fiatal, 1-3 éves gépkocsikat".

Címkék:
autó, használt autó,