Jön a hó, jön a fagy: figyeljünk az utakon

Pénzcentrum2014. január 22. 17:31

A meteorológiai előrejelzések alapján már szerda délutántól havas esőre, hószállingózásra vagy kisebb havazásra lehet számítani, a téliesebb időjárás várhatóan kitart a hét hátralévő részéig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mind a 93 üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban látják el a szakemberek a szükséges téli munkákat - tájékoztatta a közútkezelő a Pénzcentrum.hu-t.

Megelőzendő a síkosság kialakulását a közútkezelő munkatársai csütörtök reggelig minimum egyszer preventív sószórást végeznek a mintegy 31 ezer kilométeres országos közúthálózaton. A társaság ugyanakkor arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek a következő napokban!

A hét hátralévő részére az évszaknak megfelelően immár valóban téliesebbre fordul az időjárás, így a közlekedők havas vagy ónos esőre, hószállingózásra, havazásra is számíthatnak, pénteken és szombaton akár 5-15 centiméternyi hó is hullhat az ország egyes területein.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 93 üzemmérnökségén ezért már szerdán kettes riasztási fokozat van érvényben, közel 700 munkagép van készenlétben és a szakemberek is 12 órás váltott műszakokban látják el feladataikat. Megelőzendő a síkosság kialakulását, a teljes, mintegy 31 ezer kilométeres országos közúthálózaton csütörtök reggelig minimum egyszer végeznek preventív jellegű sószórást a közútkezelő munkatársai.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szükséges védekezési vagy elhárítási munkákat is folyamatosan végzik majd, először a gyorsforgalmi úthálózaton, utána a főutakon, a felüljárókon és hidakon kezdik meg a beavatkozást, ezt követi a mellékutak hóeltakarítása vagy síkosságmentesítése. Mivel közel 31 ezer kilométernyi útról van szó, a folyamatos munkavégzés ellenére lehetnek olyan szakaszok, amelyeken időszakosan téliesebb útviszonyok alakulhatnak ki.

Arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal és inkább lassabban, megfontoltabban közlekedjenek, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

Címkék:
utazás, autó, téli gumi, tél,