2020. december 2. szerda Melinda, Vivien

Visszatér a vasárnapi boltzár: majdnem minden magyarországi üzletre vonatkozik


Múlt hétvégén az október 23-i ünnep miatt változott a boltok nyitvatartása, most pedig a mindenszentek és a halottak napja kavar be a megszokott életünkbe. Mutatjuk, mire kell számítani a hétvégén!

Ismét egy rendkívüli hétvége elé nézünk: november 1-je, vasárnap mindenszentek ünnepe, munkaszüneti nap. Bár idén vasárnapra esik, amiért a legtöbb magyarnak nem hosszabbodik a hétvégje, a vonatkozó jogszabályok nem tesznek kivételt: ha hétvégére esik, ha nem, november 1-jén az üzleteknek, bevásárlóközpontoknak zárva kell tartania.

Érdemes felkészülni, és időben, még a nagy tömeg előtt elintézni a bevásárlást - akár már ma munka után, szombaton már félő, hogy rengetegen lesznek - ismerjük a magyarokat, egy napig zárva a bolt, és mindenki megőrül. Ez ilyenkor, járványhelyzetben különösen fontos, hiszen saját biztonságunk érdekében kerülni kell a tömeget, amennyire csak lehet.

A boltok ünnepi nyitvatartását jogszabály szabályozza, és ennek megfelelően a legtöbb üzlet zárva lesz vasárnap. A rendelet szerint a zárvatartás alól kivételt képeznek:

  • a benzinkutak
  • az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak
  • az önálló virágboltok
  • az újságosok
  • az édességboltok
  • a vendéglátó- és szórakozóhelyek
  • a kisebb, boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.

Úgyhogy, ha nagyon kell valami, akkor vasárnap valamelyik benzinkútra, trafikba, kisboltba be tudsz ugrani!  Jó tudni, hogy csak a vasárnap a pirosbetűs nap, november 2-a, halottak napja munkanap lesz.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Videó: bejutottunk az ALDI raktáraiba, ahol több ezer tonna papírt hasznosítanak újra
2025-re minden saját márkás termék csomagolása újrahasznosítható lesz az áruházláncnál.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

12.03-12.09
Országos

Spar

12.03-12.09
Országos

Lidl

12.03-12.09
Országos

Aldi

12.03-12.09
Országos

Tesco

12.03-12.09
Országos

Auchan

Prémium termékkatalógus
11.26-12.24
Országos

Aldi

11.26-12.02
Országos

Auchan

11.26-12.02
Országos

  Ajánlatunk